25 Ekim 2024 Cuma

kutsal kitapların allah tarafından korunması

Kuran, İncil ve Tevrat'ın Değiştirilmediğine Dair Kanıtlar:

1. Emeviler Dönemi: Eğer Kuran'a bir şey eklemek mümkün olsaydı, Emevi halifesi Muaviye, oğlu Yezid'i aklamak için Kuran'a bir şeyler eklerdi. Ancak, Yezid lehine en ufak bir ayet bile bulamıyoruz. Halbuki, açıkça Hz. Ebubekir'i öven ayet vardır: "La tahzen innallâhe meana" ayeti buna örnektir. Muaviye ve Yezid'i öven ayetlerin olmaması, bu kişilerin elinde devlet gücü olmasına rağmen Kuran'a müdahale edemediklerini gösterir.

2. Şiiler: Muaviye ve Yezid'in muhalifi olan Şiiler de Kuran'a bir şey ekleyememiştir. Eğer böyle bir şey mümkün olsaydı, Kuran Hz. Ali'yi öven ayetlerle dolu olurdu. Şiilerin 12 imam inancına dair en ufak bir övgü veya işaret Kuran'da yoktur. Şiiler, hadis uydurmakla meşhurdur ve kitapları Hz. Ali'yi ve 12 imamı öven rivayetlerle doludur. Ancak, Kuran'a bunun en ufak bir tesiri dokunmamıştır. İmamet inancı, Şiilere göre ahirete iman, kitaplara iman gibi önemli bir konudur ve bunu inkâr eden kâfirdir. Nasıl olur da bu kadar önemli bir inanç Kuran'da yer almaz? Demek ki, İslam'ın en büyük ikinci mezhebinin bile böyle bir şeye gücü yetmemiştir.

3. Abbasiler: Abbasiler, Emevilerden sonra gelip tüm hanedanı kılıçtan geçirdikleri halde onları kötüleyen bir ayet uyduramamıştır. Kuran'da gelecekle ilgili ayetler yer almaktadır. Örneğin, Rum Suresi'nde Bizans ve Pers savaşı anlatılır ve Bizans'ın galip geleceği açıkça söylenir. Ateistler, bu ayetin sonradan Kuran'a eklendiğini söylerler. O halde, neden çok daha önemli olan savaşlar hakkında kılıfına uydurulmuş tek bir ayet yoktur?

4. Osmanlılar: Bu mantığı her dönemde uygulayabiliriz. Örneğin, Osmanlılar acaba Kuran'ı değiştirmiş olabilir mi? Herkes, İstanbul'un fethi hadisinin uydurma olduğunu söyler ama İstanbul'un fethiyle alakalı Kuran'da ayet yoktur. Eğer böyle bir şey mümkün olsaydı, Osmanlılar Kuran'a bu hadisi ekler ve kendilerine meşruiyet sağlardı. Hilafet konusunda zorluk yaşayan Osmanlılar, "Hilafet Kureyş'tendir" hadisini ileri sürerek Osmanlılara isyan eden bazı Arap kabilelerini bir ayet uydurarak susturabilirdi. Ancak, bir imparatorluk olan Osmanlıların bile böyle bir şeye gücü yetmedi ve teşebbüs dahi etmedi.

5. Tevrat ve Yahudiler: Bu mantık, sadece Kuran için değil, İncil ve Tevrat için de geçerlidir. Eğer Yahudiler Tevrat'a müdahale edebilseydi, en başta Tevrat'ta kendilerini kötüleyen ve aşağılayan yüzlerce ayeti çıkarır, onun yerine Yahudileri öven yüzlerce ayet eklerlerdi. Ancak, Tevrat sürekli Yahudilerin kötülüklerini anlatan metinlerle doludur. Eğer Tevrat'a ekleme yapabilselerdi, Yahudiler Talmud ve Mişna gibi ayrı kitaplar yazmak zorunda kalmazlardı.

6. İncil ve Hristiyanlar: Eğer İncil'e müdahale etmek mümkün olsaydı, kilise papazları, cennetten arsa satmayı meşrulaştırmak için İncil'e ayet eklerdi. Hatta Hristiyanların en büyük iddiası olan teslis (Allah üçtür) inancına dair İncil'de tek bir ayet yoktur. Hiçbir ayette Allah'ın üç olduğu yazmaz. Hristiyanlar, İsa'nın tabiatı konusunda çok şiddetli tartışıp birbirlerini öldürdükleri halde hiçbir mezhep, kendini haklı çıkarmak için ufacık bir ayet bile uyduramamıştır. Mesela, İsa'nın tabiatı hakkındaki şiddetli tartışmalara bakabilirsiniz.


İNCİL KİTABININ YAZILIŞI

kitap demek iki kapak arasında yazılı kağıtlar mecmuası demek değildir

kim isa'ya indirilen incil kitabından bunu anlıyorsa o cahillerden bir cahildir

hz muhammed de kuran kitabından bunu anlamamıştır. bundan dolayı da kuran kitabını tek parça mushaflaştırmamıştır.

bilgi; zihinde yaratılır, zihinde yazılır, zihinde organize edilir.

bu kitabın 1.katmanı ve aslıdır.

sonra kişi isterse bu bilgileri cisimler aleminde yazılı hale döker, kağıda döker, duvara döker, taşa döker.

bu kitabın 2.katmanıdır ve aslın gölgesidir.



[Kur'an 3:54] Onlar, plan yaptılar. Allah da plan yaptı. Allah, en iyi plan yapandır.

[Kur'an 3:52] İsa, onların küfrünü sezince: "Bana, Allah yolunda kim yardımcı olacak?" dedi.

[Kur'an 3:53] "Ey Rabb'imiz! İndirdiğine iman ettik, resulüne tabi olduk. Öyleyse bizi şahitlerle yaz."

[Luka 24:47] Günahların bağışlanması için Yeruşalim'den başlayarak bütün uluslara O'nun adıyla tövbe çağrısı yapılacak. Sizler bunun şahitlerisiniz.

[Kur'an 61:14] ...Havariler: "Allah'ın yardımcıları biziz." dedi.

[Yuhanna 20:21-22] "Babam beni gönderdiği gibi, ben de sizi gönderiyorum.” Bunu dedikten sonra onlara doğru üfleyerek, “Kutsal ruhu alın” dedi.

[Yuhanna 14:26] Size her şeyi o öğretecek ve size söylediklerimin hepsini aklınıza getirecek.

[Kur'an 57:27] Ona uyan kimselerin kalplerine şefkat ve merhamet koyduk.

[Matta 26:13] Size doğrusunu söyleyeyim, İncil dünyanın neresinde duyurulursa, bu kadının yaptığı da onun anılması için anlatılacak (yazılacak).

[Luka 24:45] İsa kutsal yazıyı öğrenmeleri için havarilerin zihinlerini açtı.

[Yuhanna 20:31] Yazılanlar, İsa'nın, Tanrı'nın Oğlu Mesih olduğuna iman edesiniz ve iman ederek O'nun adıyla yaşama kavuşasınız diye yazılmıştır.

[Kur'an 5:111] Havarilere Bana ve Resulüme iman vahyettim. "İman ettik, müslümanlığımıza şahit ol (İsa)" dediler.

[Kur'an 61:14] İsrailoğulları'nın bir kısmı inandı, bir kısmı da inanmadı. Biz de iman edenleri, düşmanlarına karşı destekledik. Böylece, onlar üstün geldiler.

[Kur'an 3:55] Seni Bana yükselteceğim. Seni Kafirlerden arındıracağım. Sana tabi olanları da Kıyamet Günü'ne kadar küfredenlerden üstün tutacağım.


İNCİL'İN KORUNDUĞUNA DAİR DELİLLER

1. Tarihsel Sessizlik:

Büyük tarihsel olaylar İncil’e eklenmemiştir.

Haçlı Seferleri (1096-1270) gibi Hristiyan dünyasını derinden etkileyen olaylar metinlerde hiçbir iz bırakmamıştır.

Konstantin’in Hristiyanlığı Resmi Din İlan Etmesi (MS 313) gibi önemli gelişmeler bile İncil metinlerinde yer almaz.

Roma İmparatorluğu’nun çöküşü (MS 476) gibi dönemin büyük dönüşümleri İncil’de yoktur.



Bu tür olaylar metinlere sonradan ekleme yapılmadığının göstergesidir.


---

2. Teolojik Sessizlik:

Hristiyan dünyasında yaşanan derin teolojik tartışmaların hiçbiri İncil metinlerine yansımamıştır.

İznik Konsili (MS 325) ve Kadıköy Konsili (MS 451) gibi toplantılarda İsa'nın doğası hakkında büyük tartışmalar yaşandı.

Ariusçuluk, İsa'nın yaratılmış bir varlık olduğunu savundu.

Monofizitler, İsa’nın sadece ilahi bir doğaya sahip olduğunu iddia etti.

Nestoryanlar, İsa'nın insan ve Tanrı doğalarının tamamen ayrı olduğunu savundu.



Bunca tartışmaya rağmen İncil metinleri bu argümanlara dair hiçbir açıklama içermez.

Yuhanna İncili, İsa’yı "Kelam" olarak tanımlasa da doğası hakkında sistematik bir teoloji geliştirmez.

Matta, Markos ve Luka, İsa’nın kimliğinden ziyade öğretilerine ve yaşamına odaklanır.



---

3. Mezhepsel Çeşitliliğe Rağmen Metinsel Bütünlük:

Hristiyanlıkta birçok mezhep ortaya çıkmasına rağmen İncil’in metni üzerinde uzlaşı korunmuştur.

Katolikler, Ortodokslar, Protestanlar gibi büyük mezhepler, teolojik farklılıklara rağmen aynı dört İncil’i kutsal kabul eder.

Gnostikler, Ebionitler ve diğer apokrif gruplar farklı teolojik görüşlere sahip olmalarına rağmen, kanonik İncillerin temel metnine müdahale etmemiştir.

Her mezhep kendi yorumunu üretmiş, fakat metni değiştirmemiştir.




---

4. Sistematik Teolojinin Eksikliği:

Kanonik İncillerde sonradan geliştirilen birçok teolojik kavram yer almaz:

Teslis (Üçleme) doktrini açık bir şekilde belirtilmez.

Meryem’in Günahsızlığı veya Papa’nın Yanılmazlığı gibi Katolik doktrinleri İncil’de geçmez.

Cehennem tasvirleri ya da ruhların arınma süreci (Araf) gibi detaylar İncil’de açıkça yer almaz.



Eğer İncil metinlerine ekleme yapılmış olsaydı, bu doktrinleri destekleyen ifadeler mutlaka eklenirdi.


1.delil: teolojik ve tarihsel sessizlik:

en iyi delildir. hiçbir arkeolojik delile ihtiyaç duymaz. göz önünde ve kolayca teyiti yapılabilir. birçok güçlü devlet gelip geçmesine rağmen kendi lehlerine kitapları manipüle edememişlerdir. hz muhammed öldükten hemen sonra müslümanlar birbirleriyle savaşmış ancak birbirleri aleyhine ayet uyduramamışlardır. mesela kuranda muaviye'nin lehine ve aleyhine hiçbir ayet yoktur. hz ali ve aleviliğe dair kuranda hiçbir iz göremeyiz. imamet inancını göremeyiz. halbuki kırtas hadisesinden bile nice kavgalar çıkmıştır. kuranda bedir, uhud, huneyn, rumların perslerle savaşından bahsedilir ancak sıffin, cemel savaşından bahsedilmez. bu kuran'ın peygamberin vefatından sonra değişmediğine dair en büyük delildir. farklı mezhepler birbirleriyle çatışmış ancak birbirlerinin aleyhine ayet uyduramamışlardır. büyük tarihi olaylar kitaplarda yer almamıştır. 

aynı sessizlik ve değişmezlik incil için de geçerlidir. mesela teslis inancı incilde geçmez, incil benzetmelerle dolu olduğu halde papazların teslisi açıklamak için verdiği örneklerin hiçbir tanesi ne hikmetse isa'nın ve havarilerinin aklına gelmemiş. hiçbiri teslisi anlatmamış. hiç kimse de teslis nasıl bişeydir diye sormamış. eğer kilise babalarının incil'e ayet ekleme çıkarma imkanı olsaydı biz bugün teslise dair nice örnek görürdük. incil'in 27 kitabından 1 tanesi bile teslis için bir satır örnek dahi ayırmamıştır ve yine 1096-1291 yılları arasında 9 büyük haçlı seferi düzenlenmiştir ancak tek bir satır dahi incil'de haçlı seferlerinin ne lehine ne aleyhine bir şey görmeyiz. isa'nın tabiatı hakkında yapılan tartışmalarda farklı mezhepteki hristiyanlar incil'e ayet ekleyememiş veya çıkaramamıştır. 

aynı sessizliği tevrat hakkında da görürüz. eğer yahudilerin tevrat'a ekleme çıkarma yapma imkanları olsaydı talmud, mişna, midraş gibi ayrı kitaplar yazmak zorunda kalmazlardı. tevrat'ın içinde yahudileri aşağılayan birçok ayeti çıkarırlardı. hz muhammed'i müjdeleyen, hz isa'yı müjdeleyen pasajları çıkarırlardı bunların aksine muhammed ve isa'nın sahte nebiler olduğunu söyleyen ayetler ve işaretler ekleyip metni manipüle ederlerdi. ayrıca lut kıssası gibi mevzular onlar için de problem olup tevil etmek için uğraşacaklarına direkt ayeti tevrattan atabilirlerdi. tevrat'a yapılan birçok çelişki ve ahlaksızlık iddiasına karşı yahudi alimler kitaplarını savunmaya çalışacaklarına ayetleri inkar edebilirlerdi kolay yoldan ancak böyle bir şey mümkün değildir. 


2.delil: arkeolojik bulgular: 

tevrat hakkında: 100bin sayfa ve parça tarihsel döküman

1. merneptah steli
2. ipuwer papirüsü
3. brooklyn papirüsü
4. ebal dağı lanet yazıtı
5. gezer takvimi
6. khirbet qeiyafa yazıtı
7. tel dan yazıtı
8. mesha steli
9. samaria ostrakonu
10. siloam yazıtı
11. shebna mezar yazıtı
12. hizkiya mührü
13. isaiah mührü
14. yehukal mührü
15. gedalyahu mührü
16. baruk mührü
17. şafan mührü
18. maşeyahu mührü
19. jerahmeel mührü
20. shebna bullası
21. kuntillet ajrud yazıtı
22. lachish mektubu
23. arad ostrakonu
24. nimrud tableti
25. tel halaf tableti
26. babil tableti
27. ketef hinnom amuleti
28. elephantine papirüsü
29. nash papirüsü
30. amherst papirüsü
31. ölü deniz parşömeni

incil hakkında: 1 milyon sayfa ve parça tarihsel döküman

1. rylands papirüsü
2. bodmer papirüsleri
3. chester beatty papirüsleri
4. sinaiticus kodeksi
5. vaticanus kodeksi
6. alexandrinus kodeksi
7. ephraemi rescriptus kodeksi
8. bezae kodeksi
9. washingtonianus kodeksi
10. john rylands kodeksi
11. magdalen papirüsü
12. oxyrhynchus papirüsleri
13. p52 yuhanna fragmanı
14. p46 paulus mektupları
15. p66 yuhanna incili
16. p75 luka ve yuhanna
17. didache el kitabı
18. barnabas mektubu
19. ignatius mektupları
20. polycarp mektubu
21. roma katakompları yazıtları
22. domus ecclesiae antakya
23. ephesus yuhanna bazilikası
24. philippi paulus yazıtı
25. pompeii balık grafitileri
26. thomas incili fragmanları
27. nag hammadi yazmaları
28. marcion incil listesi
29. muratori fragmanı
30. early christian epitaphs
31. early christian mosaics

kuran hakkında: 50 bin sayfa ve parça tarihsel döküman

1. birmingham kuran parçası
2. samarkand mushafı
3. topkapı mushafı
4. tashkent mushafı
5. paris petropollitanus mushafı
6. sanaa el yazmaları
7. maşhad mushafı
8. kufi mushaf fragmanları
9. hijazi mushaf parçaları
10. codex parisino petropolitanus
11. codex mashhad
12. codex birmingham
13. dubai mushaf fragmanları
14. cairo mushaf koleksiyonu
15. tunus raqqada mushafı
16. amman royal mushaf parçaları
17. fez kuran nüshası
18. alger kuran nüshası
19. berlin kuran parçaları
20. vatican arapça mushafı
21. british library mushaf parçaları
22. kuwait national museum fragmanları
23. damascus umayyad mushafı
24. istanbul müze mushafları
25. ibn masud mushaf rivayetleri
26. ubay bin kab mushaf rivayetleri
27. mushaf al bayt parçaları
28. early palimpsest mushaflar
29. petra taş yazıtları
30. dome of the rock yazıtları
31. umm al qura yazıtları