26 Ocak 2025 Pazar
hz muhammed'e atılan pedofili iftirasına cevap
11 Ocak 2025 Cumartesi
19 mucizesini en basit nasıl anlayabilirim?
Bakkaldan alışveriş yapacak kadar matematik bilen herkes bu mucizeyi anlayabilir. İlkokul terk kişiler dahi bunu anlıyor; defalarca test ettim ve buna şahidim.
Bizim amacımız, "19 çıksın da nasıl çıkarsa çıksın" gibi bir mantık taşımak değildir. Metne herhangi bir ekleme, çıkarma, kesme ya da biçme işlemi yapmıyoruz. "Karekök al, türev al, fonksiyon oluştur, yeter ki 19 çıksın" gibi bir saçmalığa başvurmuyoruz.
Yaptığımız işlemler son derece basittir: ardışık şekilde dizmek veya nadiren toplamak. Doğada üç elma görseniz, bu elmalara ya toplama işlemi uygularsınız ya da sıralarsınız. Yani akla gelen ilk ve en basit yöntemleri kullanıyoruz.
Bu çalışma, bir kriptoloji çalışmasıdır ve kesinlikle numeroloji değildir. Numerolojide, sayılara anlam yüklenir. Örneğin, "Reşat Halife 1974 yılında doğmuştur, Kuran'ın 74. suresinde 19 geçmektedir, bu bir ilahi işarettir" gibi düşünceler tamamen numerolojiye örnektir ve geçersizdir.
Bizim yaptığımız çalışma tamamen bilimseldir. Literatürde bunun tam karşılığı 'Proof of Work' yani 'Emek İspatı'dır. Ancak bu, SHA256 algoritması gibi bir metni koruyan kodlama değildir. Kuran'ı koruyan, hafızlardır; 19 sistemi değildir.
Bu çalışmayı en basit şekilde TC kimlik numarası örneğiyle açıklayabiliriz. TC kimlik numarası bir koddur. Eğer bir şey kodsa, onun benzerini getirmek mümkündür, çünkü kriter listesi bellidir.
TC kimlik numarası kriter listesi:
- Kod, on bir haneden oluşmalıdır.
- Kodun son hanesi çift olmalıdır.
Bu kodun benzerini nasıl üretebiliriz?
Cevap: Eğer tüm kriterleri sağlarsak.
Örnek TC kimlik numarası: 10020030048
Benzer TC kimlik numarası: 22224444900
Kriptolojide, sayılara anlam yüklenmez. Numerolojide ise sayılara anlam yüklenir. Numerolojide kriter listesi veya benzer kod üretimi yoktur. Örneğin, "7 sayısı çok uğurludur" gibi ifadeler numerolojidir ve bilimsel değildir.
Kuran, birçok ayette bu kitabın mislini (benzerini) getirmeye insanlığın gücünün yetmeyeceğini belirtmektedir. MİSLİ kelimesi tamamen matematikseldir. Türkçede de "iki misli, üç misli" gibi ifadeler kullanılır.
Şu an Kuran'da, TC kimlik numarası gibi birbiriyle bağlantılı 140 farklı kriptoloji örneği bulunmaktadır. İnsanlardan, Kuran'daki bu kodların benzerini getirmesi istenmektedir. Biz denedik, başaramadık. Bilgisayarlarımızın gücü dahi yetmedi.
Kuran, insanlığa meydan okumaktadır. Kuran'ın bir sure ölçekli küçük bir benzerini dahi, tüm insanlar bir araya gelse yazamayacaklarını söylemektedir. En kısa sure, 2 satırdan oluşan ve başında besmele bulunan Kevser Suresi’dir. Peki, nasıl olur da insanlık bunu başaramaz?
Çünkü uydurulacak surenin başında, Besmele’ye benzer bir cümle yazılması gerekir. Kriptanaliz çalışmalarıyla, Besmele’nin yapısında 20 farklı kodun bulunduğunu gözlemledik. Varyasyon hesaplarına göre saniyede 1 milyar işlem kapasitesine sahip süper bir bilgisayar, aralıksız çalışarak sadece besmeledeki kodun benzerini en az 31 milyar yılda oluşturabilir.
(KRİTER LİSTESİNDEKİ SADECE BİR KODU İNCELEYELİM)
SORU: Benzerini siz getirmişsiniz zaten, o hâlde nasıl olur da insanlar benzerini getiremez diyorsunuz?
CEVAP: Çünkü sizden imkânsız bir şey istemiyoruz. Benzerini getirmek mümkün, ancak insanlar bunu yapamaz diyoruz. Üstelik sadece bir tane kriterden bahsetmiyoruz. Örneğin, TC kimlik numarasında bile iki kriter vardır. Kur’an’daki kodlamalar da aynı şekilde, besmele ile başlıyor. Daha başlangıçta 20 farklı kriter yer alıyor. Bu kodlamaların hepsi birbiriyle bağlantılıdır. Besmele’deki kodlar, Ha-Mim surelerindeki kod grubuyla bağlantılıdır; Ha-Mim sureleri ise tüm Kur’an ile bağlantılıdır. Yaklaşık 140 kriterden oluşan bu devasa yapıyı tek tek sağlayabilirsiniz, ancak toplu hâlde buna gücünüz yetmez.
SORU: Neden 19? Başka bir sayı olamaz mıydı?
CEVAP: Kodlamalarda "neden" diye sormak anlamsızdır. Örneğin, TC kimlik numarası neden 11 hanelidir? Neden sonu çifttir? Bu tarz soruların cevabı yoktur; kodlamacı böyle tasarlamıştır. 11 hane değil de 9 hane olsaydı, neden 9 diye soracaktınız. Sonu çift değil de tek olsaydı, neden tek diye soracaktınız. Bu tarz itirazlar, kriptolojiyi anlamayan kişilerin sorularıdır.
SORU: Edip Yüksel ve Reşat Halife gibi siz de Tevbe Suresi’nin son iki ayetini Kur’an’dan çıkarıyor musunuz?
CEVAP: Asla çıkarmıyoruz! Bilakis, o ayetlerde öyle kodlar var ki insanlar benzerini getiremezler.
SORU: Neden eski âlimler Kur’an’da böyle bir şeyin olduğunu iddia etmemişlerdir?
CEVAP: Çünkü Allah, hikmeti gereği bu mucizeyi ahir zamana kadar sakladı ki insanlar onun büyüklüğüne şahit olsun. 1400 yıl önce çöldeki bir çoban bu kodlamaları nasıl tasarladı?
SORU: Eski âlimler bu ayetten ne anlıyorlardı?
CEVAP: Her devirde insanlar, kendi anlayışlarına göre ayetleri anlıyorlardı. Ancak artık devir değişti; bilgisayar ve yapay zeka çağındayız. Kur’an sanki yeni inmiş gibi güncelliğini koruyor ve teknolojiye meydan okuyor.
SORU: İnsanlar mucizelere nasıl iman ediyor?
CEVAP: Tüm insanlar aynı mantıkla iman eder. Olasılıksal olarak düşük ihtimalli bir şey gerçekleşmişse, o şeyin arkasında bir kasıt olduğunu düşünürüz; tesadüf demez, bir hikmet ararız. Örneğin, İsa ölüleri diriltiyordu. 100 milyar insan geçti, ancak sadece bir kişinin ölüleri dirilttiğini gördük. O hâlde bu, anormal bir durumdur. Aynı şekilde Hz. Muhammed’in yaptığı işler de normal mi, yoksa anormal mi? Eğer yaptıkları normalse oran-orantı kurarız: 10 bin kişilik Mekke’de bir tane Muhammed çıktıysa, 10 milyar kişilik dünyada 1 milyon tane Muhammed benzeri adam çıkması gerekirdi. Ama çıkmadı. Demek ki bu, anormal bir durumdur.