19 Şubat 2021 Cuma

kalbin düşünmesi

1-) peygamber, beynin fonksiyonunu bilmiyor ehehe kalp düşünür diyiyor eheheh

أعدى عدوك نفسك التي بين جنبيك

en büyük düşmanın iki kaşının arasındakidir (hadis)

peygamber as'ın bu hadisi bize gösteriyor ki beynin ne işe yaradığı o devirde gayet iyi biliniyordu üstelik iki kaşımızın arasındaki bölgede frontal lob bulunur. bu bölge İRADE'den sorumludur. muhteşem bir hadis gerçekten...

2-) kuranda "kalpleri vardır akletmezler" ayeti var bu bilimle çelişiyor ehehe çünkü kalp düşünmez ehehe

bir kelime ya hakikat manasında kullanılmıştır veyahut mecazidir. ister hakiki manada kalp diyelim ister mecazen iki durumda da HİÇBİR problem yoktur.

ör: imam gazaliye göre kalp kelimesi ile insandaki ruhun hakikati - özü kastedilir yani kalbi mecaz manada kabul ediyor.

eğer hakikat alırsak yine bir problem yoktur çünkü kalpte 40.000'den fazla nöron vardır. kalbin beyne gönderdiği sinyal beynin kalbe gönderdiğinden çok daha fazladır.

3-) "yapay kalp takanlar neden hala düşünebiliyorlar?" cevap: çünkü insan monist değil dualist bir yapıdadır. gören göz değildir beyin de değildir gören RUHtur. nöronlar vs hepsi ruhun birer yansımasıdır, şehadet alemindeki bir görüntüsüdür. göz görmez ruh görür eğer gören göz olsaydı biz gece rüya görmezdik gözlerimiz kapalı olsa dahi görüyoruz hatta beynimiz dursa dahi görüyoruz nitekim öldükten sonra tekrar dirilen bazı şahıslar şuurlarının yerinde olduğunu ve işık gördüklerini söylüyorlar... ayrıca şöyle düşünelim tip çok ilerledi ve ahmet ile mehmetin beyinlerinin bir kısmını birbirlerine naklettik. şimdi ahmedin vücudunda mehmetin sol beyninin %25i ve sağ beyninin %25i var. biz ahmede ahmet diyebilir miyiz??? madem bizi biz yapan nöronlardır ve her şey nörondan ibarettir o halde beyinler iç içe geçerse biz hangisi olacağız?? bizi biz yapan şey nedir? hakikatte düşünen ne beyindir ne de kalptir. düşünen şey ruhtur. bizim özümüz mahiyetimizdir. insanın bu özüne de mecazen kalp denir. ayetteki kalp ifadesini mecaz da alsak hakikat da alsak hiçbir problem yoktur.


4-) kalpte nöron var o halde kalp düşünebilir dedin fakat bağırsakta da nöron var bağırsak düşünür mü diyeceğiz senin tezine göre? üstelik bağırsakta kalbe oranla çok daha fazla nöron mevcuttur.

her nöron aynı işi yapmaz aralarında iş bölümü vardır mesela kafamızın arkasına bir darbe yesek kör oluruz çünkü oradaki nöronlar görme işini icra eder fakat bağırsağına darbe yesen hala görmeye devam edersin yani düz mantıkla tüm nöronlar aynı işi yapar demek doğru değildir. bağırsaktaki nöron ile kalpteki nöronun vazifesi aynı değildir ayrıca olayı nöron sayısına indirgemek cahilliktir zira x işini yapan 10 tane nöron z işini yapan 1000 tane nöronla kıyaslanamaz. yüz tane helikopter 1 tane denizaltının yaptığı işi yapamaz. 10 tane doktor 1 tane marangozun yaptığı işi yapamaz.